AnimeCon zoekt versterking|vrijwilligers positie's beschikbaar

If your post doesn't fit in any of the other topics, post it here.
Post Reply
Prizz1989
Posts: 658
Joined: October 16th, 2012, 9:03 pm

AnimeCon zoekt versterking|vrijwilligers positie's beschikbaar

Post by Prizz1989 » August 24th, 2016, 3:24 pm

Lieve Gophers, Stewards en bezoekers,

Het is jullie aandacht zeker niet ontsnapt dat AnimeCon elke jaar groter en groter wordt.
Vanwege deze reden zijn we constant opzoek naar nieuwe vrijwilligers die ons willen helpen met het organiseren van onze festival.

Hieronder staan een aantal open posities. Onder elke vrijwilligers positie staat aangegeven wat we zoeken aan kennis en ervaring.

Zit er iets tussen wat je interessant lijkt? Stuur dan een mailtje naar: Mirna@animecon.nl

De stichting J-pop Stichting J-Pop bestaat voor 100% uit vrijwilligers, ter uitbreiding van onze organisatie zoeken we vrijwilligers voor de volgende functies:

Senior Video Team

Voor de Video Team zoeken we mensen die de Video programma manager kunnen ondersteunen met het doorlopende video programma. Je helpt bij de samenstelling van het video programma. Je bent verantwoordelijk voor het controleren van het bron materiaal: zijn de goede afleveringen beschikbaar, speelt alles goed af op de media PC’s van de stichting, etc. Je maakt de afspeel lijsten voor de verschillende zalen en weet wat van DVD en Bluray gespeeld wordt, wat op harde schijf staat en wat streaming getoond wordt.

Tijdens de opbouw ben je ervoor verantwoordelijk dat de video zalen correct ingericht worden. Dat podium delen en stoelen geplaatst worden, het scherm geplaatst wordt en de beamer en audio goed op de media PC aangesloten staan. Beeld en geluid moeten werken en de ondertitels moeten te zien zijn achterin de zaal. Hierbij helpt ons tech team waar nodig.

Tijdens het festival zorg je ervoor dat het video programma goed verloopt. Je loopt geregeld de zalen binnen om te kijken of alles goed gaat, geeft instructies aan video gophers tijdens hun eerste shift en je bent het eerste aanspreekpunt bij problemen met het video programma.


Senior gopher catering

De afgelopen jaren is de catering bij ons enorm gegroeid. Wij zoeken nu mensen die ons helpen wij het organiseren van de catering.

Een senior catering heeft bij voorkeur enige kennis van de voedsel industrie en de verkoop van vers voedsel en weet in elk geval het belang van hygiene en koeling. Tijdens de voorbereiding leer je de locatie kennen zodat je weet waar cateraars moeten zijn voor welke behoeftes, ook leer je welke afspraken we maken met de cateraars en met het World Forum over de catering. Indien je dat wil wijzen we je een paar cateraars toe om de afspraken mee te maken.

Tijdens de opbouw van het festival zorg je dat de cateraars op de juiste plek staan, de afgesproken spullen geleverd zijn en de cateraars weten waar ze meten zijn voor welke zaken.

Tijdens het festival loop je geregeld langs bij de cateraars, vraagt of alles goed gaat en helpt als ze 's avonds afsluiten. ook houdt je de tafels voor bezoekers in de gaten en laat je het de locatie weten als er schoonmakers nodig zijn.

Stage Hand,Tech team gopher

Als Stagehand ondersteun je het Tech Team met verschillende werkzaamheden: oa. het aansluiten van apparatuur, opbouwen van trussconstructies en podiumelementen. Kennis van apparatuur voor beeld en geluid is een pré, maar je wordt ondersteund door meer ervaren technici. Aangezien we met een team van mensen uit binnen- en buitenland werken, is een goede beheersing van Engels belangrijk.


Videographer Cosplay


Als Cosplay Videographer zorg je voor dat er leuke beelden gemaakt worden van de verschillende cosplay compo's. Je maakt onder aanwijzing van de cosplay team video's van de verschillende cosplay teams. Je hebt oog voor vlotte en dynamische video opname en kunt goede introducite video's maken. Belangrijk is dat je na AnimeCon de tijd hebt om een mooie edit te maken van (met name de C4) de cosplay compo's die opgenomen worden met 3 camera's. Je kunt werken met en hebt zelf beschikking over video edit software en hardware die zeer zware AVC bestanden aan kan.


Events team


Voor het Events team zijn we op zoek naar een aantal extra vrijwilligers die ons team op het festival willen versterken.

Voor deze functie zoeken wij mensen die gastheer of vrouw willen zijn voor de eventhouders en ze op willen vangen en begeleiden naar de ruimte waar zij hun event houden, daarnaast te verzorgen dat de ruimte klaar is voor de te geven lecture of workshop.
Verder is het jouw taak ervoor te zorgen dat de eventhouders tevreden zijn. (Zorgen dat er een flesje drinken staat doet al heel veel, maar ook een gesprekje met “hoe is het gegaan?” en “dank je wel” naderhand doet wonderen.)

Wat verwachten wij van jou?
  • • Gedurende het festival werk je minstens 12 uur voor ons in shifts. (Ongeveer 4 uur per dag)
    • Gedurende het festival doe je geen andere werkzaamheden. Je bent dedicated events crew.
    • Je niet vies bent van een beetje fysiek werk, je zal af en toe moeten helpen met tafels en stoelen schuiven.
    • Een beetje technische kennis is een pré, je zal voor sommige events beeld- en geluidsapparatuur moeten bedienen. Geen zorgen, wij verzorgen hiervoor een uitleg op locatie.
    • Je kan jezelf in het Engels verstaanbaar maken, gezien we ook eventhouders uit het buitenland hebben is dit wel een vereiste.
Lijkt het jou leuk om ons te helpen? Stuur een email naar events@animecon.nlBE chauffeur en bijrijder


Ter versteerking van de logistiek team zoeken we een persoon met een BE rijbewijs die tijdens de weekend de logistieke team kan helpen met ritten. De werkzaamheden nemen voornamelijk plaats op de Donderdag, vrijdag en zondag van AnimeCon. Je helpt met het in en uitladen van de Vrachtwagen, je rijdt naar de verschillende oppick locaties en terug naar de World forum.
Aangezien er veel breekbaar en duur materiaal vervoert wordt zoeken we het liefst iemand met ervaring in het transport.


Pyon....pyon.....pyon....pyon.....
^_^

User avatar
Hyack
Posts: 32
Joined: May 11th, 2015, 10:36 pm

Re: AnimeCon zoekt versterking|vrijwilligers positie's beschikbaar

Post by Hyack » August 31st, 2016, 11:22 pm

Een vraag die misschien niet zoveel hiermee te maken heeft.. maar vanaf wanneer kun je weer aanmelden als Gopher voor 2017?

User avatar
Yuna
Posts: 29
Joined: April 4th, 2014, 5:55 pm
Location: Near The Hague

Re: AnimeCon zoekt versterking|vrijwilligers positie's beschikbaar

Post by Yuna » September 10th, 2016, 10:16 am

^ Dit zou ik ook graag willen weten!
鏡音レンobsessed・・・ (◡‿◡✿)

User avatar
Kaj
J-Pop Core Staff
Posts: 883
Joined: November 5th, 2012, 7:37 am

Re: AnimeCon zoekt versterking|vrijwilligers positie's beschikbaar

Post by Kaj » September 11th, 2016, 7:45 am

Dat kan wanneer jij daar zin in hebt, maar hoe eerder we het weten, hoe beter. :)

Post Reply